Voetbalweekend: ARC verliest in blessuretijd en zakt naar voorlaatste plek in vierde divisie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC dat op de rand van degraderen staat, Koudekerk dat met RKDES én BSC '68 verwikkeld is in een loeispannende titelstrijd, maar ook Alphia en Zwammerdam die een grote kans op het gewenste vervolg van het seizoen hebben laten liggen. Het was een knotsgekke voetbalzaterdag.

Drie voorzetten, drie hoge ballen, drie doelpunten. Het werd ARC fataal tegen Hoogland in het slotkwartier. In plaats van uitzicht te houden op directe handhaving, zakt ARC naar een directe degradatieplek en kan volgende week het doek vallen.

Het meest spannend is het in de 3e Klasse A waar Koudekerk, RKDES en BSC '68 strijden om het kampioenschap. Drie ploegen binnen twee punten van elkaar. Wat de uitslagen volgende week ook zijn, de titelstrijd wordt nog niet beslist. Het verschil tussen de nummers één en twee kan dan maximaal drie punten zijn met - normaal gesproken - een ongeveer gelijk doelsaldo.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

Vierde Divisie A | ARC - Hoogland: 2-3 (2-0)

Een dramatische zaterdag voor ARC. In de 75ste minuut met 2-0 voor staan en in blessuretijd verliezen. Maar ook de winst in blessuretijd van WVHEDW, waardoor ARC zakt naar de voorlaatste plek en WVHEDW over de Racing heen gaat. Als WVHEDW komende zaterdag in een rechtstreekse confrontatie wint van ARC, degradeert ARC net als Alphense Boys naar de eerste klasse. Door de winst van DHSC is de kans op rechtstreekse handhaving voor ARC klein. De achterstand bedraagt vijf punten.

Scoreverloop: 1-0 Matt Veerhuis, 2-0 Matt Veerhuis, 2-1, 2-2, 2-3.

Vierde Divisie A | AFC '34 - Alphense Boys: 6-0 (2-0)

Hetzelfde liedje als zo vaak bij Alphense Boys. Het spel wordt bepaald door de Alphenaren, maar de doelpunten vallen aan de andere kant. Deze keer een vermeend buitenspeldoelpunt (1-0) en een treffer van een oud-Alphense Boys-speler, Boris Zanoli. Als vlak na rust de 3-0 valt, laten de Alphenaren het lopen. Daarmee is Alphense Boys niet alleen officieus gedegradeerd, maar ook officieel gedegradeerd.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0.

2e Klasse C | EMM '21 - Alphia: 1-1 (0-0)

Een kans om dicht bij een nacompetitieticket te komen heeft Alphia laten glippen. Omdat in blessuretijd door EMM '21 de gelijkmaker wordt gemaakt, blijft de achterstand op dat nacompetitieticket drie punten. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen om DONK te passeren. Daarvoor moet Alphia niet alleen drie punten achterstand goedmaken, maar ook een doelsaldoverschil van 14.

Scoreverloop: 0-1 Nick Klerks, 1-1.

3e Klasse A | ESTO - Koudekerk: 2-2 (0-1)

Zowel Koudekerk als RKDES spelen gelijk. Dat betekent dat beide teams evenveel punten behouden, 47 om precies te zijn. Koudekerk is nog steeds koploper met een doelsaldo van +29, RKDES heeft +25. Volgende week speelt Koudekerk thuis tegen Altior, gevolgd door RVC '33-uit. RKDES heeft BSC '68-uit en Zwammerdam-thuis nog voor de boeg.

Scoreverloop: 0-1 Jari Meertens, 0-2 Mitchell Bons, 1-2, 2-2.

3e Klasse A | BSC '68 - Soccer Boys: 3-1 (1-1)

BSC '68 profiteert optimaal van de puntendelingen van Koudekerk en RKDES. De nummer drie van de ranglijst loopt twee punten in en komt tot op twee punten (45) van beide lijstaanvoerders. Het doelsaldo van BSC '68 is +10. Om de nacompetitie te halen moet BSC '68 derde blijven staan. De voorsprong op nummer vier ESTO is drie punten.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Jelle Verhoeff, 2-1 Roel van der Valk, 3-1 Lucas Plag.

3e Klasse A | Altior - Aarlanderveen: 1-3 (0-2)

Een wedstrijd om des keizers baard. Voor Aarlanderveen staat namelijk niets meer op het spel. De Veners kunnen niet meer promoveren of degraderen.

Scoreverloop: 0-1 Thom Nouwens, 0-2 Eray Bozkurt, 1-2, 1-3 Thom Nouwens.

3e Klasse A | ASC - Zwammerdam: 0-0 (0-0)

De voorsprong van Zwammerdam op directe handhaving is met nog twee wedstrijden te gaan geslonken tot twee punten. Dat komt omdat Damme zelf niet wist te winnen van ASC en DoCoS won van RVC '33. Zwammerdam (33 punten) heeft wel een veel beter doelsaldo dan DoCoS (31 punten). De laatste tegenstanders van Damme zijn TAVV (thuis) en RKDES (uit).

Scoreverloop: -

4e Klasse A | Floreant - MMO: uitgesteld

Vanwege een sterfgeval bij de Boskoopse thuisclub ging Floreant - MMO niet door. De wedstrijd wordt komende dinsdag ingehaald.

4e Klasse A | SJZ - Alphen: 9-2 (6-0)

Voor Alphen blijft directe degradatie op de loer liggen. Het moet één keer winnen om zich te verzekeren van nacompetitievoetbal en anders hopen dat Woubrugge niet twee punten meer pakt dan Alphen in de laatste twee wedstrijden. Directe handhaving zit er voor Alphen niet meer in.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 6-1 doelpuntenmaker niet bekend, 7-1, 8-1, 8-2 doelpuntenmaker niet bekend, 9-2.

5e Klasse A | Bernardus - Hazerswoudse Boys: 1-0 (0-0)

Bernardus heeft zijn laatste strohalm gepakt om nog de nacompetitie te bereiken. Namelijk door in de dorpsderby te winnen van Hazerswoudse Boys. In tegenstelling tot alle andere competities, wordt er in de 5e Klasse A nog maar één speelronde afgewerkt na dit weekend. Alleen als Bernardus de uitwedstrijd wint van DVS en Kickers '69 thuis niet wint van Buytenpark, plaatst Bernardus zich - net als Hazerswoudse Boys - voor de nacompetitie.

Scoreverloop: 1-0 Luca Tor.