Voetbalweekend: ARC wint bij koploper, BSC ‘68 verliest door drie doelpunten in blessuretijd

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC, een van de kandidaten voor promotie naar de derde divisie dit seizoen, heeft zaterdag weer eens laten zien dat rekening gehouden moet worden met de Alphenaren. Van Hoofdklasse A-koploper Capelle werd gewonnen (1-2). De derde zege op rij brengt de Racing naar plek vijf op de ranglijst, acht punten - met één wedstrijd minder gespeeld - achter de verslagen lijstaanvoerder. In de stand om de tweede periodetitel heeft ARC één punt minder dan nummer één Poortugaal.

Voorlopig moet BSC '68 even pas op de plaats maken na een nederlaag tegen een titelconcurrent in de 4e Klasse D. Bij het ingaan van de blessuretijd stond het in de wedstrijd tegen CKC nog 0-0, maar de Benthuizenaren verliezen met dezelfde cijfers als dat ARC wint. Zwammerdam (4e Klasse B) blijft ondanks een gelijkspel koploper en Aarlanderveen klimt in de 3e Klasse A naar de tweede positie.