Voetbalweekend: Koudekerk periodekampioen, Alphense Boys wint in extremis

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Koudekerk heeft de tweede periodetitel gewonnen in 3e Klasse A. De voetballers van trainer Jarno Verweij maakten geen fout op bezoek bij Zwammerdam.

Het winnende BSC '68 heeft ook goede zaken gedaan door in dezelfde afdeling de tweede plek op de ranglijst over te nemen van het verliezen Aarlanderveen.

Alphense Boys trekt ook uiteindelijk in de extremis aan het langste eind na een knotsgek duel in eigen huis. De hekkensluiter wint voor de derde keer in de laatste vier duels.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | Alphense Boys - SJC: 5-4

Een knotsgekke wedstrijd is Alphense Boys - SJC geworden. Na een goed kwartier voetballen had het 5-0 moeten staan en bij rust minstens 8-2. En dan wordt een handvol niet-100 procent-kansen niet eens meegeteld. Telkens weer sneed Alphense Boys door de Noordwijkse defensie heen. Na de 4-2 tien minuten na rust, verloor Alphense Boys de dominantie. Na de 4-3 een kwartier voor tijd, voelde iedereen aankomen dat die 4-4 zou volgen. Maar in blessuretijd was het Jelle Hak met de 5-4 en een cruciale redding van keeper Wouter van Valen die de 5-5 voorkwam.

Scoreverloop: 1-0 Pierre Mokanda, 1-1, 2-1 Pierre Mokanda, 3-1 Cem Sahin, 4-1 Julian van der Kwaak, 4-2, 4-3, 4-4, 5-4 Jelle Hak.

2e Klasse C | Alphia - Foreholte: 1-0

Alphia speelt compact tegen Foreholte en het tempo van de bezoekers is te laag om de thuisploeg in de problemen te brengen. Beide ploegen creëren met mondjesmaat kansen. In de 64ste minuut breekt Sander Egberts de ban voor Alphia met de enige treffer van de wedstrijd. Foreholte probeert nog wel de gelijkmaker te forceren, maar komt nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Alphia wint uiteindelijk voor de tweede keer op rij en slaat een gat van acht punten met de gevarenzone.

Scoreverloop: 1-0 Sander Egberts.

3e Klasse A | Zwammerdam - Koudekerk: 0-2

Zwammerdam en Koudekerk beginnen afwachtend aan de wedstrijd. Er worden hier en daar speldenprikjes uitgedeeld, maar het leidt niet tot doelpunten in de eerste 45 minuten. In de tweede helft opent voormalig Zwammerdam-speler Mitchell Bons de score voor Koudekerk. Olaf Bakker beslist vervolgens de wedstrijd met de tweede treffer van de bezoekers. Koudekerk pakt de zege en wint de tweede periodetitel.

Scoreverloop: 0-1 Mitchell Bons, 0-2 Olaf Bakker.

3e Klasse A | Altior - BSC '68: 1-2

BSC '68 vliegt uit de startblokken op bezoek bij Altior. Lijon Korving neemt in 24ste minuut de openingstreffer voor zijn rekening en drie minuten later verdubbelt Lucas Plag de voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen maakt Altior de aansluitingstreffer. De thuisploeg begint een slotoffensief en is een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar BSC '68 overleeft en pakt de zege. De ploeg van Abdullah Sari staat nu alleen op de tweede plaats met drie punten achterstand op Koudekerk.

Scoreverloop: 0-1 Lijon Korving, 0-2 Lucas Plag, 1-2.

3e Klasse A | DoCoS - Aarlanderveen: 1-0

DoCoS komt in de eerste helft op voorsprong uit een strafschop. In de tweede helft krijgt Aarlanderveen kansen om op gelijke hoogte te komen, maar verzuimt om de mogelijkheden te benutten. Aarlanderveen lijdt tegen DoCos een tweede nederlaag op rij. Het is zelfs de vierde verliespartij in de laatste zes duels. Daardoor zakt Aarlanderveen af van de tweede naar de vijfde plaats. Koudekerk heeft zes punten meer dan de Veners.

Scoreverloop: 1-0.

4e Klasse A | Floreant - Roodenburg: 3-1

Floreant herpakt zich na de nederlaag van vorige week tegen laagvlieger Stompwijk '92. In eigen huis wordt eenvoudig afgerekend met directe concurrent Roodenburg en de ploeg van René van Beek verschaft zichzelf wat lucht met de nummer negen. De nummer negen moet aan het einde van dit seizoen nacompetitie spelen. Zelfs de nacompetitie voor promotie is voor de Boskopers nog niet uit zicht.

Scoreverloop: (n.n.b).

4e Klasse A | Alphen - Meerburg: 1-6

Alphen begint goed aan de thuiswedstrijd tegen Meerburg. Adil Bizih zet de 1-0 op het scorebord. Daarna herpakt Meerburg zich en buigt de achterstand nog voor rust om in een 1-3 voorsprong. In het tweede bedrijf lopen de bezoekers verder uit tot 1-6. Meerburg-clubtopscorer Max van Steen is de man van de wedstrijd met een hattrick. Door de tweede 6-1 nederlaag tegen Meerburg dit seizoen blijft Alphen in de onderste regionen bivakkeren.

Scoreverloop: 1-0 Adil Bizih, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6.

5e Klasse A | Bernardus - Overschie: 5-1

Na ongeveer 25 minuten spelen opent Jeffrey van der Heiden de score. Rohan Abeysekera maakt nog voor rust de 2-0. Vlak na rust is hij weer trefzeker. Overschie scoort daarna de 3-1, maar vervolgens voltooit Abeysekera zijn hattrick met het hoofd. Het slotakkoord is van Michael Vermeulen. Bernardus stijgt door de overwinning naar de derde plek maar heeft wel een duel meer gespeeld dan buurman Hazerswoudse Boys.

Scoreverloop: 1-0 Jeffrey van der Heiden, 2-0 Rohan Abeysekera, 3-0 Rohan Abeysekera, 3-1, 4-1 Rohan Abeysekera, 5-1 Michael Vermeulen.