Voetbalweekend: nacompetitie voorbij voor Alphia en Aarlanderveen, ARC verliest bekerfinale

Foto: ARC

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De nacompetitie is voor Alphia en Aarlanderveen beperkt gebleven tot één wedstrijd. Alphia verloor zaterdag na strafschoppen van eersteklasser HVV, terwijl Aarlanderveen van het veld werd geveegd door tweedeklasser Legmeervogels. Dat betekent dat Alphia volgend seizoen opnieuw uitkomt in de tweede klasse en Aarlanderveen wederom in de derde klasse.

De enige twee lokale ploegen die nog in de nacompetitie zitten zijn BSC '68 en Zwammerdam. In tegenstelling tot Alphia en Aarlanderveen hadden zij een vrijstelling voor de kwartfinale en stromen pas in in de halve eindstrijd. BSC ontvangt volgende week Meerburg, Zwammerdam treft Te Werve. Beide teams strijden om promotie naar de derde klasse en voor hen lonkt de finale op zaterdag 17 juni.

Het was ook het weekend van de bekerfinales. Op het terrein van voetbalvereniging Westlandia in Naaldwijk werden tientallen finales voor de districtsbeker West II afgewerkt. Op allerlei niveaus. Onder meer het eerste vrouwenteam ARC had de finale bereikt, maar won in de eindstrijd niet van Xerxex/DZB.

Samenvattingen, interviews en statistieken