Voetbalweekend: Zwammerdam wint op dominante wijze en plaatst zich voor finale nacompetitie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – VV Zwammerdam heeft in de halve finale van de nacompetitie eenvoudig afgerekend met VV Zwartewaal. In eigen huis domineerden de Dammenaren de wedstrijd en liepen in de tweede helft uiteindelijk verder uit naar een comfortabele zege.

Waar BSC ’68, Alphen en Hazerswoudse Boys vorige week al uit de nacompetitie vlogen, heeft Zwammerdam zich als enige overgebleven ploeg in de nacompetitie uit de gemeente Alphen aan den Rijn geplaatst voor de finale.

Daarin zal de ploeg van Erwin van der Zee hun plek in de Derde Klasse moeten verdedigen tegen Vierdeklasser ’s-Gravendeel, dat afgelopen weekend na een verlenging afrekende met RVC ’33.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

Nacompetitie 3e / 4e Klasse | Zwammerdam – Zwartewaal: 5-1 (1-0)

Na wat speldenprikjes van beide clubs opent Justin Bons in de 25ste minuut de score voor Zwammerdam. In de tweede helft vliegt de thuisploeg uit de startblokken. In de 47ste minuut scoort Lars Kremer de 2-0 en in de 52ste minuut is Ruben de Bruin niet zelfzuchtig oog in oog met de keeper, maar gunt Justin Bons zijn tweede treffer. Zwartewaal doet wat terug met een doelpunt uit een vrije trap, maar Zwammerdam is heer en meester en verzuimt met twee ballen op de paal om de voorsprong te vergroten. In de blessuretijd van de tweede helft schiet Martijn Vink een vrije trap fraai in het doel. Zwammerdam krijgt nog een penalty die wordt benut door Jordi de Groot. De invaller zet daarmee de eindstand van 5-1 op het scorebord.

Scoreverloop: 1-0 Justin Bons, 2-0 Lars Kremer, 3-0 Justin Bons, 3-1, 4-1 Martijn Vink, 5-1 Jordi de Groot.