Voorkeursvariant nieuwbouwplannen Nieuwe Sloot omvat 300 nieuwe woningen

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn
Foto: Google Maps

ALPHEN AAN DEN RIJN - De nieuwbouwplannen op de locatie van tennisvereniging Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn krijgen voorzichtig meer vorm. De voorkeursvariant omvat onder andere nieuwbouwappartementen langs de Kees Mustersstraat, President Kennedylaan en Rembrandtlaan. Die moeten komen in gebouwen van vier tot twaalf etages hoog.

Het is mogelijk om in het gebied maximaal 300 huur- en koopappartementen, tien buitentennisbanen en een overdekte racketsportaccommodatie voor Nieuwe Sloot te bouwen. In dat racketcentrum moeten minimaal drie indoortennisbanen komen.

De KNLTB berekende eerder dat er in Alphen aan den Rijn behoefte is aan zes tot zeven indoortennisbanen, maar zo veel kunnen er niet gebouwd worden volgens de gemeente. 'Er wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn om elders in de gemeente dit tekort op te lossen. Een geschikte ruimte of locatie is echter nog niet in beeld', meldt de gemeente

Planning

Binnenkort neemt de gemeenteraad een besluit over deze voorkeursvariant. Bij een positief besluit zal het bestemmingsplan worden herzien. De verwachting is dat het ontwerp van het bestemmingsplan in het derde kwartaal van 2023 klaar is, waarna de gemeenteraad zich er opnieuw over moet buigen.

Als alles volgens planning verloopt kan in mei 2024 begonnen worden met de aanleg van de nieuwe buitentennisbanen. Het bouwen van de woningen en het nieuwe racketcentrum zou dan van eind 2025 tot begin 2028 duren.