Vrachtwagenchauffeur (65) uit gemeente Alphen aangehouden na controle van lading

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 65-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Alphen aan den Rijn is dinsdag aangehouden in Zeewolde. De politie controleerde de vrachtwagencombinatie en trof andere lading aan dan op de vrachtbrief stond vermeld.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden het voertuig. 'Tijdens deze controle ontstond het vermoeden dat er iets niet in orde was met de lading', legt de politie uit. 'Om deze lading te kunnen controleren is een transportbedrijf uit Zeewolde gevraagd om gebruik te maken van hun laaddock.' Bij het uitladen van van de vrachtwagen troffen politiemedewerkers een andere lading aan dan op de vrachtbrief stond vermeld.

Het voertuig en de lading zijn in beslag genomen voor onderzoek

Onderzoek

In het belang van het nog lopende onderzoek zegt de politie nog niets meer te kunnen melden. 'Ook kunnen we niet specifieker zijn over de woonplaats van de vrachtwagenchauffeur', aldus de politie. De politie benadrukt dat het transportbedrijf in Zeewolde waar de controle plaatsvond niets te maken heeft met het onderzoek.