Vrijdag geen treinverkeer in Nederland vanwege stakingen

Foto: John van der Tol

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op vrijdag 9 september rijden in heel Nederland geen treinen als gevolg van stakingen. De NS ziet geen mogelijkheid om op die dag 'op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier' een dienstregeling op touw te zetten.

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben aanstaande vrijdag stakingen aangekondigd. Ondanks dat de acties regionaal werden aangekondigd, blijkt het actiegebied groter te zijn.

De vakbonden zijn met de NS overeengekomen opnieuw om tafel te gaan voor cao-onderhandelingen. 'NS heeft gisteren (dinsdag, red.) een stap gezet en de vakbonden uitgenodigd voor een hernieuwd gesprek. NS is teleurgesteld dat de vakbonden ondanks deze handreiking toch besluiten de staking door te zetten', aldus de NS.

Opnieuw stakingen

Ook voor dinsdag 13 en donderdag 15 september hebben de vakbonden stakingen aangekondigd. Op die dinsdag betreft het meerdere grote regio's in Nederland, op die donderdag vinden er acties plaats in Midden-Nederland. Ook op deze twee dagen verwacht de NS grote impact op het treinverkeer.