Waarom rijden er vanaf zaterdag zeven dagen geen treinen tussen Alphen en Leiden?

Gepubliceerd op 07 februari 2020 om 10.00 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Morgen (zaterdag) is het zo ver: dan rijden er dagenlang geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden vanwege werkzaamheden op en rond Leiden Centraal.

Aanvankelijk hield de NS er rekening mee dat het treinverkeer tussen Alphen en Leiden van zaterdag 8 tot en met zondag 16 februari gestremd zou zijn, maar ProRail meldt dat op 15 en 16 februari de treinen weer rijden van Alphen naar Leiden.

De NS zet bussen in om treinpassagiers alsnog te vervoeren naar de sleutelstad. Alphense treinreizigers worden verder geadviseerd om te reizen via Woerden-Utrecht, Gouda (voor de richting Den Haag) of de bus naar Schiphol te pakken.

Wat gaat er gebeuren?

'We halen 28 overbodige wissels weg, vervangen 55 wissels en vernieuwen we over een lengte van twee kilometer rails, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en bovenleiding. Zo houden we het spoor veilig en betrouwbaar', kondigt ProRail aan.

'Tegelijkertijd passen we de hoogte van de perrons aan, zodat ze op hetzelfde niveau komen als de vloer van nieuwe treinen. Instappen wordt hierdoor een stuk makkelijker, ook voor mensen met een beperking.'

In 2018 zijn de werkzaamheden begonnen en inmiddels is een groot deel van het werk gedaan. Nog twee weekenden zal er gewerkt moeten worden rond Leiden Centraal. Dat gebeurt op 7 en 8 maart en op 20 en 21 juni.

advertentie advertentie