Wat zijn de duurste huizen van Alphen aan den Rijn?

Foto: Funda/Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars

ALPHEN AAN DEN RIJN – Heb je een dikke portemonnee en ben je op zoek naar een villa in Alphen aan den Rijn? Momenteel staan er meerdere villa's met een vraagprijs van meer dan twee miljoen euro te koop. 

Het kost wat, maar dan heb je ook wat. De koophuizen hebben eigenschappen als een wijnkelder uit 1650, een walk-in closet of een garage voor drie auto’s. Een kijkje naar de drie duurste koophuizen in Alphen aan den Rijn:

Villa aan het park

Naast het Burgemeester Visserpark staat een stadsvilla te koop met een marmeren vloer en de hal en keuken. Naast de masterbedroom met walk-in closet zijn er nog vier slaapklamers en twee badkamers en een wijnkelder. De woning staat te koop voor 2.350.000 euro.

Foto: Funda/Koppes Makelaardij B.V.
Foto: Funda/Koppes Makelaardij B.V.

Antieke wijnkelder in een monument

Voor hetzelfde bedrag staat een monumentale villa aan de Hoorn te koop. Op het perceel van 3.243 vierkante meter staat een rijksmonument met koetshuis. De geornamenteerde plafonds in de woning zijn vier meter hoog, Maar ook onder het huis zit wat bijzonders: twee kelders, waaronder een wijnkelder die er naar schatting al sinds 1650 staat.

Foto: Funda/Gevaert Makelaar + Deerenberg & van Leeuwen Makelaars
Foto: Funda/Gevaert Makelaar + Deerenberg & van Leeuwen Makelaars

Geld als water

Voor wie van water houdt, is er ook nog een optie aan de Woubrugseweg. De villa ligt aan het water en heeft een binnenzwembad. In het woonhuis van 604 vierkante meter zijn acht kamers te vinden. Ook is er een garage voor drie auto’s en een insteekhaven. Met een vraagprijs van 2.975.000 euro is dit momenteel het duurste koophuis in de gemeente. 

Foto: Funda/Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars
Foto: Funda/Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars.