Week na eerste puntenverlies wint Floreant van WDS

Gepubliceerd op 09 februari 2020 om 9.20 uur

BOSKOOP - Na twaalf overwinningen op rij speelde Floreant vorige week voor het eerst gelijk. Zaterdag was Floreant met 3-1 te sterk voor WDS en handhaaft zijn vijf punten voorsprong op de concurrentie in de 4e Klasse C. De volgende drie wedstrijden zijn tegen de nummers twee, drie en vier van de ranglijst.

'Ik ben blij dat we met vijf punten voorsprong die serie ingaan. Dat betekent dat de tegenstanders van ons moet winnen om over ons heen te gaan, dat geeft ons een bepaalde positie. Gedurende de wedstrijd kunnen we onze tactiek aanpassen. Als we zaterdag de eerste wedstrijd winnen van Haastrecht, staan we er goed voor', stelt Floreant-trainer Paul Pikaar.

Na vijf minuten stond Floreant al met 2-0 voor. Bart van Herk scoorde uit een strafschop 1-0, nadat Jeffrey Hilgeman werd gehaakt in het zestien metergebied. Diezelfde Hilgeman tekende uit een doorgekopte voorzet van Frank de Bruijn voor Floreants tweede. Daarna werd de thuisploeg slordiger, kwam WDS terug tot 2-1 maar werd het via een eigen doelpunt van WDS 3-1.

Schorsing Jeffrey Hilgeman

De rode kaart die Jeffrey Hilgeman twee weken geleden kreeg is geseponeerd, omdat de aanklager onvoldoende bewezen vindt dat de aanvaller van Floreant de geconstateerde overtreding ook daadwerkelijk heeft begaan.

'Het voelt als gerechtigheid', zegt Hilgeman daarover. Vorige week moest Hilgeman vanwege die rode kaart vanaf de zijlijn toekijken. 'Ik vind het prima hoe het is afgelopen. Ik hoef geen boete te betalen en vind het goed zo.'

Scoreverloop Floreant - WDS 3-1 (2-0): 1-0 Bart van Herk (strafschop), 2-0 Jeffrey Hilgeman, 2-1 Jelle Koenekoop, 3-1 Steven Verlaan (eigen doelpunt).

Hieronder zijn de interviews met Paul Pikaar en Jeffrey Hilgeman te beluisteren.

advertentie advertentie