Week van Respect met expositie Boys in Heels

Expo Boys in Heels Foto: Henk Veldhuizen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De landelijke Week van Respect is van 7 tot en met 13 november. Ook in de gemeente Alphen aan den Rijn is hiervoor veel aandacht met uiteenlopende activiteiten.

'In deze week draait het om respect voor jezelf, voor elkaar en voor je omgeving', zegt KHABBAZ, die de organisatie in de gemeente op zich heeft genomen. Inwoners kunnen op diverse locaties meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. En in het gemeentehuis is de expositie "Boys in Heels" van kunstfotograaf Henk Veldhuizen te zien.

Gemeente Alphen aan den Rijn wil dat elke inwoner op zijn of haar eigen wijze actief kan meedoen in een sociaal inclusieve samenleving. Daarom staat zij deze week stil bij de diverse samenleving, waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 november zijn er activiteiten waarbij inwoners ervaringen kunnen delen, elkaar op een nieuwe manier kunnen leren kennen en in gesprek kunnen gaan over respectvol met elkaar omgaan.

Expositie Boys in Heels

De in Alphen aan den Rijn woonachtige kunstfotograaf Henk Veldhuizen, maker van verhalende en theatrale beelden, organiseert binnen dit thema een expositie rondom zijn nieuwe serie "Boys in Heels – vrij om jezelf te zijn". Veldhuizen werkt veel samen met creatieven, zoals kledingontwerpers en andere kunstenaars. 'Vanuit de visie de vrijheid te voelen om te doen wat je wilt, kan iedereen hoge hakken dragen. Waarom niet?', is de insteek van de expositie. De expo is te zien van 8 november tot 5 december op de begane grond van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

Vrijdag 11 november om 16.00 uur wordt de expositie officieel geopend door wethouder Anouk Noordermeer. Na 5 december zijn de werken op meerdere plekken als reizende expositie in de gemeente te zien.

Weekprogramma

Verschillende organisaties uit de gemeente organiseren tijdens de Week van Respect activiteiten, die vrijwel allemaal gratis toegankelijk zijn. Op het programma staan naast de expositie onder andere een beachvolleybalmiddag, alfabetspel LHBTQIA+ en een fietstocht door de gemeente. Het volledige programma is te vinden op de website van Alpheninclusief.