Weg Raadhuisstraat gaat stukje voor stukje op de schop

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ondanks het verkeerde bord bij de Pieter Doelmanstraat van de week, gaan er in de Raadhuisstraat wel werkzaamheden plaatsvinden van 29 april tot en met 31 december. De riolering in de straat moet vervangen worden.

De werkzaamheden beginnen bij de kruising tussen de Raadhuisstraat, Van Boetzelaersstraat en Van Mandersloostraat op 29 april tot en met 3 mei. Daarna gaan de werkzaamheden in de Raadhuisstraat steeds in kleine stukjes door.

Het stukje waar dan gewerkt wordt is dicht, verder moet alles open blijven. Voor voetgangers blijft er een strook van anderhalve meter beschikbaar, fietsers moeten omrijden. Er komen verkeersregelaars om het in goede banen te leiden.

De gemeente hoopt dat de werkzaamheden eind juli, rond de bouwvak, ter hoogte van de Stadsherberg bij de Hofzichtstraat zijn. Het ligt aan het weer wanneer de werkzaamheden echt af zullen zijn. Met goed weer blijft het terras bij de Stadsherberg open en hervatten ze de werkzaamheden in oktober tot half/eind december. Met slecht weer, waardoor het terras dicht blijft, gaan ze door en zijn ze medio september klaar. Dit gaat in overleg met de eigenaar van de Stadsherberg.

Lees ook: Foutje bedankt: bord voor wegafsluiting in centrum Alphen aan den Rijn blijkt niet te kloppen