Wegsturen Gerald van der Klok (Bernardus) komt als grote verrassing

Foto: Studio Alphen

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Gerald van der Klok heeft zijn congé niet zien aankomen. 'Ik heb nooit signalen gekregen dat het zo niet verder kon', zegt de dinsdagavond op non-actief gestelde trainer van het nog puntloze Bernardus. Er is onvoldoende vertrouwen binnen de spelersgroep in Van der Klok. Het ontbreekt aan spelvreugde en de teamspirit is ver te zoeken.

'Ik vind dat bij selectievoetbal offers gebracht moeten worden. Je moet twee keer trainen per week, trainen om beter en fitter te worden.' Dat miste Van der Klok, die bezig was aan zijn tweede seizoen. 'Er wordt wat van je verwacht als je in de selectie voetbalt en ik eis heel veel als trainer. Misschien wel te veel voor een vierdeklasser.'

'We zagen geen oplossing'

'De beslissing is best rauw op mijn dak gevallen, ik zag het tot dinsdag niet aankomen. Ik hoorde geen geruchten en ik weet ook niet of het het beste is om een trainer gelijk weg te sturen', zegt Roel van der Zon als spreekbuis namens de spelersgroep. Omdat er binnen de selectie geen eensgezindheid was, besloot de spelersgroep het lot van Van der Klok in handen van het bestuur te leggen.

'Wij zagen als bestuur niet in hoe het beter zou gaan als we met elkaar door waren gegaan', licht voorzitter Dick Straathof toe, doelend op zowel de resultaten als de sfeer in de spelersgroep. 'Als je geen oplossing kunt vinden, moet je elkaar in bescherming nemen en de beste beslissing nemen.' Bernardus gaat bij de KNVB het verzoek indienen om Sibe Schellingerhout - die niet de juiste papieren heeft - de honneurs te laten waarnemen.

Hieronder kun je de interviews met Gerald van der Klok, Roel van der Zon en Dick Straathof bekijken.