Wethouder bezorgd over plan huisartsenpost, 16 december demonstratie

Foto: Jeron Groeneveld

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Ik kan me voorstellen dat mensen erg verontrust zijn over de mogelijke sluiting van de huisartsenpost in de nachtelijke uren.' Dat is de reactie van wethouder Han de Jager (CDA) op het voorstel van Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland om de Alphense huisartsenpost (HAP) in de nachtelijke uren te sluiten.

Op 13 december staat een gesprek gepland met de betrokken zorgverzekeraars, huisartsen, ziekenhuizen en gemeenten. 'Als dit (nachtelijke sluiting, red.) inderdaad het voornemen is, wil ik me laten overtuigen dat we dan nog steeds volledig dekkende zorg kunnen bieden', aldus De Jager. 'Enkel het economische argument, dat het goedkoper is om de HAP in de nachtelijke uren te sluiten, vind ik te dun.'

Een groep Alphenaren heeft inmiddels aangekondigd op 16 december te willen demonstreren tegen het mogelijke besluit. Om 13.00 uur staat de demonstratie gepland bij ziekenhuis Alrijne in Alphen aan den Rijn. Wethouder De Jager zegt ook mee te doen aan de demonstratie.

Ordelijk verloop

Burgemeester Liesbeth Spies heeft aangegeven zich te buigen over het ordelijk verloop van de aangekondigde demonstratie. 'Bewoners van verpleeghuis Oudshoorn mogen er geen last van hebben en ook de huisartsenpost moet tijdens de demonstratie goed toegankelijk blijven', aldus Spies.