Wethouder: zwembad in Boskoop komt er niet, investeren in De Hazelaar en PWA-Bad

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Er komt geen openlucht zwembad in Boskoop als het aan wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) ligt. De voorbije maanden is - conform afspraak in het coalitieakkoord - onderzoek gedaan naar een mogelijke terugkeer van een buitenzwembad in Boskoop. Een zwembad in Boskoop is gezien de kosten niet realistisch, luidt de conclusie.

Het openen van een zwembad in Boskoop zou volgens de gemeente Alphen bijna 5 miljoen euro kosten. Daarnaast is er structureel subsidie nodig (250.000 tot 400.000 euro per jaar) om de zwemaccommodatie te kunnen exploiteren. De kans dat het zwembad door vrijwilligers gerund kan worden, is klein. Ook heeft het openen van een zwembad in Boskoop negatieve gevolgen op de zwembaden in Alphen aan den Rijn, Hazerswoude-Dorp en Koudekerk aan den Rijn, meent Schotanus. 'Met name geldt dit voor De Hazelaar. Die ligt relatief dicht bij Boskoop.'

Met de stichtingsbesturen van De Hazelaar (Hazerswoude-Dorp) en PWA-Bad (Koudekerk aan den Rijn) wil de gemeente Alphen een nieuwe tienjarige exploitatie-overeenkomst sluiten, zodat investeringen in duurzaamheid gedaan kunnen worden. De energierekening zal daardoor omlaag gaan. Met die besparing kan ingezet worden op zwembadtoezicht.