Winnend ARC bovenaan in Hoofdklasse A, 100 procent score na twee duels

ALPHEN AAN DEN RIJN - Was vorige week de uitslag goed maar het voetbal niet, nu is én de uitslag goed én het vertoonde spel. En wat ARC-trainer Mark Evers voor aanvang van dit seizoen al voorspelde: de dermate brede - in aanvallend opzicht - selectie zorgt ervoor dat de Racing met wissels in de tweede helft extra wapens heeft.

Dat bewees onder meer Joshua Kassels. De talentvolle aanvallende middenvelder, overgekomen vanuit de A-junioren, scoorde als invaller. Kassels kreeg de bal aangespeeld, draaide fraai weg en verschalkte de uitlopende doelman van Smitshoek. Het was de 0-3, nadat Tren Drexhage (strafschop na overtreding op Youri Duisterhof) en Luuk Samsom (schot net buiten het zestienmetergebied) 0-1 en 0-2 hadden gemaakt.

'Wij hebben de hele wedstrijd gecontroleerd en 75 minuten gedomineerd', zag Evers zaterdag. Alleen in het eerste kwartier na rust niet. 'Wij hebben zoveel dreiging en snelheid, en als wij gaan wisselen kunnen we heel veel individuele kwaliteit brengen. Als er meer ruimte ontstaat, loop je zoals vandaag uit naar een terechte 0-3.'

Met zes punten uit twee wedstrijden, zes gescoorde doelpunten en één tegentreffer staat ARC op doelsaldo bovenaan in de Hoofdklasse A. Volgende week is de gedoodverfde titelfavoriet, en medekoploper, DHSC de tegenstander. 'DHSC was de laatste jaren één of twee maten te groot voor ons. Ik hoop dat we dat gat verkleind hebben. En we gaan volgende week zien hoe klein dat gat is geworden. En vaak zijn wij thuis nog net wat sterker dan uit. Dus ik kijk ernaar uit.'

Scoreverloop Smitshoek - ARC 0-3 (0-1): 0-1 Tren Drexhage (strafschop), 0-2 Luuk Samsom, 0-3 Joshua Kassels.

Hieronder is de samenvatting van Smitshoek - ARC te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Mark Evers en Vincent Tel bekijken.