Een huis kopen met korting: ‘Ik denk dat het een gouden kans is’

Foto: VolkerWessels Vastgoed

BOSKOOP - In de nieuwbouwwijk Koopse Glorie in Boskoop worden tien nog te bouwen eengezinswoningen met flinke korting te koop aangeboden door woningcorporatie Woonforte. Afhankelijk van het inkomen krijgen kopers tien, twintig of dertig procent korting op de prijs woning.

Woonforte biedt de woningen aan om de doorstroming in de woningmarkt te bevorderen. 'Bewoners van sociale huurwoningen krijgen nu de kans om met korting een koophuis te nemen. Zij laten sociale huurwoningen achter, die wij weer kunnen verhuren aan woningzoekenden', zegt Suzan Knipp van Woonforte in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen.

Het gaat om tien energiezuinige woningen met drie slaapkamers van twee types: een met een waarde van 425.000 euro, de ander van 445.000 euro. 'Met 30 procent korting gaat de prijs op zijn laagst naar 297.500 euro', zegt Knipp. 'In de normale huizenmarkt hebben ze daar geen kans voor, al helemaal niet voor nieuwbouw. Ik denk dat het een gouden kans is.'

De korting die de woningcorporatie geeft, moet ingeleverd worden als de inwoners het huis verkopen. 'Wij kopen de woning terug en verrekenen dan de korting en de meerwaarde met de bewoners.'

Belangrijk om gezinnen een kans te geven

Huurders bij de woningcorporatie hebben voorrang om zich in te schrijven voor de kans. Om je te kunnen aanmelden moet het om een gezin van minimaal drie personen gaan. 'Wij vinden het belangrijk dat gezinnen naar eengezinswoningen gaan. Ze zijn bedoeld voor mensen die anders geen kans hebben op de woningmarkt', aldus Knipp. Ze verwacht dat de tien woningen snel weg zijn.

De keuze wordt gemaakt door middel van een loting. De notaris verloot de woningen tussen de mensen. Geïnteresseerde huurders kunnen vanaf 23 maart tot en met 2 april inschrijven.

Lees ook: Gemeente Alphen aan den Rijn heeft te weinig sociale huurwoningen, blijkt uit cijfers

Luister hieronder naar het volledige interview met Suzan Knipp over de huizen met korting. De Ochtendshow wordt iedere werkdag van 7.00 tot 10.00 uur uitgezonden op de radio bij Studio Alphen.