Woontorens en metamorfose moeten De Aarhof weer aantrekkelijk maken

Foto: Zicht vanaf Van Boetzelaerstraat
Foto: Entree Aarkade
Foto: Entree Van Boetzelaerstraat

ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee enorme woontorens, woningen rond De Aarhof en een complete modernisering van het winkelcentrum moeten ervoor zorgen dat dit deel van het Alphense centrum weer een aantrekkelijk gebied wordt. Volgens SB Real Estate BV, sinds vorig jaar eigenaar van het winkelcentrum, krijgt De Aarhof met deze transformatie weer een centrale positie in het hart van Alphen aan den Rijn.

In totaal moeten er zo'n 300 woningen verrijzen aan de buitenranden van het winkelcentrum en in twee grote woontorens aan de westkant van De Aarhof. De grootste woontoren is ruim zestig meter hoog. 'Wij willen De Aarhof een nieuwe toekomst geven door het toevoegen van andere functies dan winkelen met volop ruimte voor wonen', meldt de eigenaar van De Aarhof in een persverklaring. 'En dat met een architectuur en sfeer die aansluit bij de prachtige omgeving. Daarmee verandert De Aarhof van winkelcentrum naar mensencentrum.'

Het winkelcentrum wordt gemoderniseerd met andere looplijnen, nieuwe lichtstraten en een centraal plein. Een mix van detailhandel, dienstverlening, horeca en wonen moet ervoor zorgen dat mensen zowel overdag als 's avonds in het gebied aanwezig zijn. Het parkeerdek blijft bestaan en wordt uitgebreid met rolpaden en een extra parkeerdek boven het huidige expeditiehof.

Start bouw in 2022

Volgens wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) laat het ontwerp zien dat het mogelijk is om De Aarhof te transformeren tot een aantrekkelijk gebied. 'Het plaatsen van woningen aan de randen van De Aarhof zorgt voor een sterke uitstraling van het centrum en een goede aansluiting op de omliggende bebouwing aan de Lage Zijde. Twee woontorens dragen bij aan de nieuwe functie en identiteit van De Aarhof en markeren het centrum van Alphen', zegt Van As.

Als alles volgens planning verloopt, wordt in het tweede kwartaal van 2022 begonnen met de bouw. De opening van het vernieuwde complex staat gepland voor eind 2024.

Lees ook: 'De Aarhof wordt mix van winkelen, wonen en cultuur'