Woubrugse zanggroep Voices of Bliss met originele Paaspassie in De Bron

ALPHEN AAN DEN RIJN - Muziek, Passietijd en Pasen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit jaar brengt interkerkelijke zanggroep Voices of Bliss uit Woubrugge haar originele Paaspassie. Woensdag 5 april staat de zanggroep, onder begeleiding van pianist André van 't Wout, met "Passie 2023: De weg van het donker naar het Licht" in zalencentrum De Bron.

Voices of Bliss bezingt het verhaal vanaf de doop in de Jordaan tot en met de wederopstanding van Christus. Daarmee vertelt de groep stapsgewijs dat – hoe donker een tijd ook is – er altijd hoop is. Met liederen, samenzang en gesproken tekst gaan de aanwezigen mee in die gang van het donker naar dat licht.

En net zoals grote Passiestukken niet van inhoud veranderen, geldt dat grotendeels ook voor de editie 2023. 'Maar,' zo zeggen de zangers, 'toch is niets hetzelfde. We groeien als zangers steeds weer en meer in de stukken. Met een enkel nieuw lied erbij en soms een andere bezetting wordt de dynamiek weer anders genuanceerd. Ook de dynamiek in de wereld om ons heen heeft altijd weer invloed op zowel ons als op alle aanwezigen.'

De Paaspassie begint 20.30 uur. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt gecollecteerd om de kosten te dekken.