Zo zien renovatieplannen winkelcentrum De Ridderhof eruit

Gepubliceerd op 13 juni 2019 om 16.48 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is de bedoeling dat er een woontoren wordt gebouwd, die grenst aan winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Alle winkels in de vleugel waar onder meer de vertrekkende supermarkt Albert Heijn zit, worden gesloopt.

De achterste helft van die vleugel gaat ook daadwerkelijk tegen de vlakte om de nieuwe woontoren, bestaande uit circa zestig appartementen, te bouwen. In het voorste deel van de vleugel, bij het middenplein, worden nieuwe winkels gebouwd.

Nieuwe entree Troubadourweg

De woontoren maakt deel uit van het grote renovatieplan voor De Ridderhof. De tentdaken en lichtkoepels verdwijnen en worden vervangen door een nieuw dak waardoor er meer licht het winkelcentrum in komt. De entree aan de kant van de Troubadourweg wordt volledig vernieuwd.

Ook op de plek van de bloemist komt een ingang naar de ondergelegen parkeergarage. De hekken rond de parkeergarage verdwijnen, waardoor de parkeergarage verbonden wordt met het Aidaplein en het Carmenplein. Vanaf beide pleinen moet een ingang naar de parkeergarage komen. Het parkeren wordt, als de gemeente Alphen aan den Rijn meewerkt, gratis.

Besluit volgt eind dit jaar

Deze week kwamen de eigenaren van De Ridderhof bijeen om te praten over de toekomstplannen. Tijdens die vergadering is groen licht gegeven op het verder uitwerken van de plannen. In de komende maanden moeten de kosten per eigenaar in kaart gebracht worden en zullen er nadere gesprekken met de gemeente gevoerd worden. Eind dit jaar wordt een definitief besluit genomen.

Dan moet ook duidelijk worden hoe de aansluiting tussen het oude en nieuwe gedeelte (waar onder andere supermarkt Hoogvliet en Aldi gevestigd zijn, red.) van De Ridderhof wordt aangepakt. Met name de overgang tussen beide delen moet natuurlijker worden. Daarover vindt overleg plaats met Hoogvliet Beheer, dat eigenaar is van het nieuwe gedeelte.


Impressie: SUM Architecten
 

Impressie: SUM Architecten
 

Impressie: SUM Architecten

advertentie advertentie