Zomerdienst aan het Meer viert eerste lustrum met gospeleditie

Zomerspektakel aan het Meer Foto: Joost Mooij

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zomerdienst aan het Meer, dat tijdens de zondagochtend van Zomerspektakel aan het Meer wordt georganiseerd, viert haar vijfjarig bestaan. De organisatie heeft gekozen om dat te vieren met een gospeleditie.

Na vier succesvolle eerdere edities wordt dit feestje goed gevierd met ZA-EL Gospel Choir. Ook keert zanger Dwight Dissels terug die tijdens de Zomerdienst in 2022 optrad. Voorganger Shelton Telesford spreekt tijdens de dienst.

Zomerspektakel aan het Meer is in het weekend van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni te bezoeken aan de Zegerplas. De Zomerdienst op 4 juni is een christelijke openluchtsamenkomst, gesteund door achttien kerken uit Alphen aan den Rijn en de omliggende plaatsen. Alphenaren van de deelnemende kerken presenteren de samenkomst. Voor het eerst zijn dat niet alleen voorgangers van de deelnemende kerken, ook jongeren hebben een plekje op het podium.

Break Every Chain

Organisator Ernst-Jan van Keulen vertelt: ‘Het thema van deze gospeleditie is: Break Every Chain. Aan de vooravond van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden en met een boodschap door Shelton Telesford over dit thema zetten we een mooi geheel neer. Gospel past hier perfect bij. We kijken uit naar een inspirerende zondagochtend.’

Zomerdienst aan het Meer begint zondag 4 juni 10.30 uur aan De Bijlen aan de Zegerplas, binnenlopen kan vanaf 10.00 uur. De toegang is vrij. Er is tijdens de dienst een gebarentolk aanwezig.

Lees ook: BLØF, Chef’Special en Suzan & Freek naar Zomerspektakel aan het Meer