Zonneauto Nuna9 brengt bezoek aan Scala College in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zonnig was het maandag niet, maar toch deed zonneauto Nuna9 Alphen aan den Rijn aan. Studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) lieten leerlingen van het Scala College kennismaken met het bijzondere voertuig.

Zestien leerlingen van de TU Delft werken sinds vorig jaar augustus aan een nieuwe zonneauto. In oktober reist het team af naar Australië om ruim 3.000 kilometer met NunaX te rijden. Met als doel om de wereldtitel te prolongeren. 

Nuna9 kwam in de afgelopen jaren zowel in Australië als Zuid-Afrika als eerste over de finish tijdens de World Solar Challenge. 'We willen leerlingen inspireren en laten zien wat wij gaan doen', zegt Tom Salden van het Vattenfall Solar Team. Salden is oud-leerling van het Scala College. 

Technisch hoogstandje

Tijdens het ontwerpen en maken van de zonneauto's halen de studenten werkelijk alles uit de kast. Alle aspecten van het voertuig worden onder een vergrootglas gelegd om een zo goed mogelijke prestatie te kunnen leveren. 'De Nuna9 heeft evenveel luchtweerstand als de zijspiegel van een normale passagiersauto. Dat is bijvoorbeeld ontzettend geoptimaliseerd', zegt Salden uit. 

Salden reist in oktober ook af naar Australië als lid van het team van de TU Delft. Het is nog onduidelijk of hij in de NunaX mag rijden. 'Dat bepalen we op een later moment.'