ZVL-1886 dwingt AZC tot beslissingsduel om finaleplek

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is een beslissingswedstrijd nodig om uit te maken wie naar de finale om het waterpolo-landskampioenschap gaat. Nadat AZC Alphen vrijdagavond de heenwedstrijd won, was ZVL-1886 de winnaar in de return.

ZVL schoot uit de startblokken en greep de eerste periode een 4-0 voorsprong. Daarna kwam AZC in vier minuten tijd terug tot 4-3, om bij 6-6 via Andreas Miralis voor het eerst op voorsprong te komen (6-7). Na de 9-9 scoorde oud-AZC'er Roeland Spijker twee keer op rij voor ZVL. Die tik kwam AZC niet meer te boven. Verder dan de 11-10 kwam AZC niet.

De beslissingswedstrijd wordt zondag om 16.30 uur in Alphen aan den Rijn gespeeld. Als AZC wint, treft de regerend landskampioen volgend weekend de runner-up van vorig seizoen (UZSC Utrecht) of de verliezend bekerfinalist van dit seizoen (Widex/GZC Donk Gouda).

Periodestanden ZVL-1886 - AZC Alphen 11-10 (4-0, 0-3, 2-4, 5-3). Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric (4x), Nathan de Zwaan (2x), Dejan Indjic, Andreas Miralis, Stan de Mey, Jort Stienstra.

Hieronder kun je de samenvatting van de halve finalewedstrijden tussen AZC en ZVL bekijken, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Mick van den Bree, Tim de Mey (beiden AZC) en Niels Joor (ZVL) na de wedstrijd van zaterdagavond bekijken.