Zwaar illegaal vuurwerk ontploft in woning Aïdaplein, één zwaargewonde

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een flatwoning aan het Aïdaplein in Alphen aan den Rijn is donderdag rond 13.30 uur vuurwerk ontploft. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om zwaar illegaal vuurwerk.

De ontploffing vond plaats op de eerste verdieping van het appartementencomplex. Eén persoon is ernstig gewond geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis. Onder andere een traumahelikopter vloog naar Alphen aan den Rijn om een trauma-arts ter plaatse te brengen.

In de woning is meer explosief materiaal aangetroffen, het is onduidelijk of het alleen om vuurwerk gaat. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) om het materiaal onschadelijk te maken. Bewoners van zo'n 15 tot 20 woningen zijn uit voorzorg geëvacueerd en elders opgevangen. Een bouwkundige heeft geconcludeerd dat de stabiliteit van het gebouw nog in orde is.

Toeschouwers

Het incident trekt een hoop toeschouwers, die buiten de afzetting staan te kijken. De brandweer roept op om vooral niet naar het Aïdaplein te komen. 'Er is niets te zien en je brengt je eigen gezondheid in gevaar. Ook nu is het nog steeds coronatijd', aldus de brandweer.