Zwammerdam mag volgende week niet verliezen om nacompetitie te ontlopen

ZWAMMERDAM - Zwammerdam had zichzelf bij winst veilig kunnen spelen in de derde klasse, maar verloor op eigen veld van Blauw-Zwart (0-2). Een door spanning verlammend Zwammerdam kwam er totaal niet aan te pas tegen Blauw-Zwart, dat zich dankzij de zege op zijn beurt wel veilig speelde.

Zwammerdam staat nog op de veilige elfde plek in de 3e Klasse A met nog één wedstrijd te spelen. De laatste wedstrijd is uit bij FC Oudewater, dat al zeker is van de nacompetitie (om promotie naar de tweede klasse, red.). Op basis van het doelsaldo staat Damme boven Leiden.

Scenario's

Omdat Leiden en LSVV '70, de twee ploegen die nu op een nacompetitieplek staan, zaterdag tegen elkaar spelen en minimaal één van de twee teams punten pakken, is Zwammerdam bij een nederlaag tegen FC Oudewater hoe dan ook veroordeeld tot de nacompetitie.

Wint Zwammerdam, is Zwammerdam veilig. Tenzij Leiden met sensationeel grote cijfers wint van LSVV '70. Zwammerdam heeft een doelsaldo van -7, Leiden van -16. Een gelijkspel volstaat voor Zwammerdam alleen als LSVV '70 - Leiden ook in een gelijkspel eindigt.