ANBI

Lokale Omroepstichting Alphen aan den Rijn en Omstreken is door de Belastingdienst toegelaten als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hieronder publiceren we enkele gegevens die voor de toekenning van die status van belang zijn: 

Algemeen

Statutaire naam: Lokale Omroepstichting Alphen aan den Rijn en Omstreken

Roepnaam: Studio Alphen
KvK-nummer: 41167052
RSIN-nummer: 804089814

Adres: Julianastraat 90 2405 CJ Alphen aan den Rijn
Telefoonnummer: 0172-515153
E-mailadres: redactie@studioalphen.nl

Bestuur

Voorzitter: Ben Schuttenbeld
Penningmeester: Ralph van der Winden
Lid: Jürgen Werner
Lid: Barry Verdel

Managementteam: Marcel Hijnen (coördinator Techniek en Faciliteiten)
Managementteam: Bjorn van Es (coördinator Financiën)

E-mail adres: bestuur@studioalphen.nl

Hoofdredactie

Hoofdredacteur: Anne-mer van Steennis

Programmabeleidbepalend Orgaan (PBO)

Dhr. Albert Dorrestein
Mevr. Koosje de Koeijer
Dhr. Richard Loupatty
Dhr. Andries Paats
Dhr. Tino Meijn
Dhr. Jos van Lint

E-mailadres: pbo@studioalphen.nl

Doelstelling

Studio Alphen verzorgt een lokaal toereikend media-aanbod voor de inwoners van Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam (de complete gemeente Alphen aan den Rijn). Dat doet zij via radio, televisie, internet en sociale media. De kerntaak van Studio Alphen is het exploiteren van een actuele, betrouwbare en onafhankelijke nieuwsvoorziening en het uitzenden van lokale actualiteitenprogramma’s op radio, televisie en internet.

Het media-aanbod van Studio Alphen geeft een beeld van de maatschappelijke behoeften in de gemeente Alphen aan den Rijn en Studio Alphen verricht activiteiten die nodig zijn om haar publieke taak te vervullen. Studio Alphen gebruikt de beschikbare zendtijd op haar uitzendkanalen volledig voor dit media-aanbod, dat in het bijzonder bedoeld is voor de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. 

Beleidsplan

Radio: Meer dan de helft van de bruto beschikbare zendtijd van Studio Alphen moet ingevuld worden met lokale actualiteitenprogramma’s of andere lokale programma’s die voldoen aan maatschappelijke behoeften. Iedere werkdag zendt Studio Alphen in de ochtend- en avondspits een drie uur durend nieuwsprogramma uit. Gedurende de dag passeren verschillende actualiteiten de revue. Aan het begin van de avond is er ruimte voor verdieping (politiek, debat, talkshow) en maatschappelijke behoeftes (cultuur, live-muziek, jeugd). De weekendprogrammering is gevormd rondom de sportuitzendingen op zaterdag en zondag en de kerkuitzending op zondag.

Televisie: De kern van de televisieprogrammering van Studio Alphen bestaat uit een nieuwsuitzending, een sportuitzending, een cultuuruitzending en is er zendtijd voor lokale evenementen. Het uitzendblok wordt meerdere dagen herhaald. Alle televisieprogramma’s die Studio Alphen uitzendt moeten lokale actualiteits- of lokale maatschappelijke behoeften-waarde hebben.

Internet: De nieuwsvoorziening op de website van Studio Alphen is de basis voor de nieuwsdienst van Studio Alphen die gebruikt wordt voor alle uitzendkanalen van Studio Alphen. Naast nieuwsartikelen zijn ook video- en audioreportages te bekijken en te beluisteren via de website.

Beloningsbeleid

Studio Alphen is in de kern een vrijwilligersorganisatie. De omroep heeft twee vaste personeelsleden in dienst, waaronder de hoofdredacteur die verantwoordelijk is voor het journalistieke, redactionele en programmabeleid. Alle andere medewerkers van Studio Alphen (bestuursleden, PBO-leden, managementteamleden en contentmakers) werken op vrijwillige basis.

Jaarverslagen

Jaarverslag 2019 en jaarrekening 2019
Jaarverslag 2018 en jaarrekening 2018
Jaarverslag 2017 en jaarrekening 2017
Jaarverslag 2016 en jaarrekening 2016
Jaarverslag 2015 en jaarrekening 2015
Jaarverslag 2014 en jaarrekening 2014
Jaarverslag 2013 en jaarrekening 2013