Over Studio Alphen

Studio Alphen is de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn. Wij brengen nieuws en maken programma's over Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam. De kernwaarden van Studio Alphen zijn: objectiviteit, betrouwbaarheid en herkenbaarheid.

Als vrijwilligersorganisatie is Studio Alphen een springplank en opleidingscentrum voor talent voor en achter schermen. Ieder jaar maakt een handvol medewerkers de overstap van de Alphense omroep naar een regionaal of landelijk mediabedrijf.

De Lokale Omroep Awards

Studio Alphen behoort al jaren tot de tien beste publieke lokale omroepen van Nederland. De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) organiseert jaarlijks De Lokale Omroep Awards. Studio Alphen is sinds 2016 onafgebroken genomineerd voor de titel 'De Lokale Omroep van het Jaar'.

Daarnaast heeft Studio Alphen in 2016 nominaties in de wacht gesleept voor de berichtgeving over het ongeluk met de Koningin Julianabrug, het crossmediale media-aanbod over de bergingsoperatie na het ongeluk met de Koningin Julianabrug, de televisiereportages van Alphen d'HuZes en het Champions League-avontuur van AZC Alphen.