Voorlopig laatste Jazz & Blues Tour van Joost van Steen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Programmamaker Joost van Steen stopt voorlopig met het maken van de Jazz & Blues Tour. De eerste aflevering was op 5 september 2001, in totaal maakte hij 956 afleveringen. De laatste uitzending is dinsdag 21 november tussen 21.00 en 23.00 uur te beluisteren op Studio Alphen.

Van Steen stopt met het maken van het programma vanwege zijn gezondheid. Daarmee komt er een einde aan een glorieus tijdperk. De Jazz & Blues Tour is een van de pareltjes van de omroep.

Bijna 20 jaar lang draaide Joost voor een grote groep fans in binnen- en buitenland de lekkerste blues en jazz. Van over de hele wereld kreeg hij muziek toegestuurd om te draaien in zijn uitzendingen. De radio-presentator kondigde de nummers aan op unieke wijze met alle informatie die erbij hoort. 

Actieve vrijwilliger

Van Steen heeft ontzettend veel gedaan voor Studio Alphen. Van presentator van het sportprogramma tot commentator van de jaarlijkse live televisie-uitzending van Dodenherdenking. De sportuitzending presenteerde hij jarenlang op zondagmiddagen.

Daarnaast presenteerde hij ook televisieprogramma's, deed hij radiotechniek bij kerkuitzendingen en volgde hij AZC Alphen (waterpolo) voor Studio Alphen.

Als dank voor zijn inzet als vrijwilliger ontving Joost de 'Fokke Duetz-award' van de omroep.