1,5 uur gratis parkeren in Alphens centrum laat langer op zich wachten

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gaat langer duren voordat de eerste anderhalf uur parkeren in parkeergarages in het centrum van Alphen aan den Rijn gratis wordt. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de Alphense gemeenteraad. In januari van dit jaar werd een motie aangenomen waarin invoering per 1 juli stond opgenomen, maar dat blijkt te vroeg.

In die motie werd het college van b en w opgedragen om met een compleet plan te komen om de eerste anderhalf uur parkeren gratis te maken. Dat zou dan vanaf 1 juli in kunnen gaan, mits er een structurele financiële dekking gegarandeerd kon worden vanaf 1 januari 2023. 'Door de gemeenteraadsverkiezingen en het aantreden van het nieuwe college is invoering van de maatregel per 1 juli 2022 niet mogelijk gebleken', staat in de brief.

Binnenkort gaat het college om tafel met ondernemersorganisaties om een structurele dekking van de kosten te bespreken. Daar zullen met name ondernemers in het Alphense centrum aan bij moeten dragen. Daarnaast is het de bedoeling dat de tarieven voor het parkeren op straat en in parkeergarages in het centrum van Alphen aan den Rijn worden verhoogd naar 2,50 euro. 

Het college verwacht in het derde kwartaal van dit jaar een uitwerking van het plan voor te kunnen leggen aan de gemeenteraad.