1500 euro voor kleine evenementen om 10-jarig jubileum van gemeente te vieren

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Heb jij een idee om de tiende verjaardag van fusiegemeente Alphen aan den Rijn te vieren? Het gemeentebestuur heeft een bedrag van 200.000 euro beschikbaar gesteld om het jubileumjaar te vieren en 75.000 euro gereserveerd om kleine festiviteiten van Alphenaren mogelijk te maken. Het indienen van een idee is vanaf woensdag 24 april mogelijk. 

‘Dit jaar hebben we aandacht voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid in onze gemeente. Daarmee proberen we een aantal kleinschalige evenementen te faciliteren die bijdragen aan de gemeente en gericht zijn op de wijken of buurten’, vertelt wethouder Gert-Jan Schotanus.

1500 euro per evenement

Mensen kunnen hun ideeën op de website van de gemeente indien tot 15 mei 2024. In totaal is er per evenement een maximaal bedrag van 1500 euro beschikbaar. Het gemeentebestuur bepaalt voor eind mei welke voorstellen op financiering kunnen rekenen. In de subsidieregeling op de website van de gemeente staat aan welke eisen voldaan moet worden om in aanmerking te komen.

‘De evenementen moeten toegankelijk zijn voor velen. Daarnaast zou een verdeling van de subsidie over de kernen mooi zijn’, zegt de wethouder. ‘Ik hoop dat mensen de tijd nemen om hun ideeën uit te werken. Zo kunnen we dit feest van 10 jaar gemeente Alphen aan den Rijn met elkaar vieren.’

Lees ook: ‘10 jaar na fusie heeft gemeente nog steeds een imagoprobleem’