20 van Alphen zit weer in de lift: ‘Al 30 procent meer inschrijvingen dit jaar’

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 20 van Alphen heeft weer aan populariteit gewonnen volgens Ronald Verkade, de voorzitter van de organisatie. 'Het evenement zit weer in de lift. We hebben al dertig procent meer inschrijvingen ten opzichte van afgelopen jaar.' De 20 van Alphen vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart.

'Het organiseren verloopt heel solide. Qua planning zitten we op koers en het is nu een kwestie van de puntjes op de i zetten', blikt 20 van Alphen-voorzitter Ronald Verkade vooruit in het radioprogramma Wie Kent De Week van Studio Alphen.

Nog vrijwilligers nodig

Voor het organiseren van het evenement is er elk jaar weer een flink legertje vrijwilligers die meehelpen. 'We hebben ongeveer 350 vrijwilligers nodig om het evenement te organiseren. Het lijkt wel alsof het ieder jaar lastiger wordt om genoeg mensen op de been te krijgen voor de organisatie', vertelt Verkade.

Toch is er nog wel een aantal vrijwilligers nodig op 2 en 3 maart. 'We zijn wel op sterkte om het evenement veilig te organiseren, maar we hebben nu nog negen vrijwilligers nodig om bij de drankposten naast de finish te staan. Dat is wel opvallend, want dat is normaal gesproken een van de plekken die als eerste vol is.'

Inzetten op een breder evenement

Er heeft echter wel wat verandering plaatsgevonden bij de 20 van Alphen volgens de voorzitter. 'We zijn het evenement qua uitgangspunt aan het veranderen. Voorheen was de 20 van Alphen een toonaangevende hardloopwedstrijd met topatleten aan de start. Die startgelden zijn bijna niet meer op te brengen, dus wij richten ons meer op een breder evenement.'

Dat wil de organisatie bereiken door vernieuwing met een nieuw element: de FunRun. Het vindt plaats op zaterdagavond 2 maart, voor alle prestatielopen en is voor iedereen toegankelijk. Van complete families tot individuen en zeer geoefend tot beginnend. 'We willen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen en in contact komen met hardlopen', besluit Verkade.

Lees ook: 20 van Alphen houdt vast aan nieuw parcours: twee rondjes van 10 kilometer

Hieronder is het interview met 20 van Alphen-voorzitter Ronald Verkade te beluisteren. Het radioprogramma Wie Kent De Week wordt elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur uitgezonden op Studio Alphen.