Appartementen, winkels en horeca op plek V&D-pand in Alphen

Nieuwbouw V&D Foto: Adema Architecten
Nieuwbouw V&D Foto: Adema Architecten
Nieuwbouw V&D Foto: Adema Architecten
Nieuwbouw V&D Foto: Adema Architecten

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er komen 24 koopappartementen op de plek van het voormalige V&D-pand aan de Van Boetzelaerstraat in Alphen aan den Rijn.

Op de begane grond is plek voor winkels en horeca. Welke zaken zich erin gaan vestigen, is nog niet bekend. Na de zomervakantie wordt begonnen met de sloop van het pand in het Alphense centrum. De oplevering wordt in de tweede helft van 2020 verwacht.

De belangrijkste verandering ten opzichte van het aanvankelijke plan uit 2018, is dat de totale winkeloppervlakte wordt teruggebracht van 2900 naar 1500 vierkante meter.

Meer woningen

De voorbije anderhalf jaar werd het definitieve besluit voor het V&D-pand steeds uitgesteld door de projectontwikkelaar. De reden was dat de invulling voor de begane grond niet rond kwam. Nu wordt er alsnog gebouwd, zonder dat bekend is wie de commerciële ruimtes gaat huren.

Omdat het complex kleiner wordt en er meer ruimte is voor appartementen, is de nieuwbouw nu alsnog rendabel, meldt de eigenaar. Daarnaast trekt de economie aan en zou er meer vraag naar winkelruimtes zijn. De eigenaar verwacht dat het niet lang duurt voordat die invulling bekend is.

Openbare ruimte

Ook de rest van de Van Boetzelaerstraat krijgt een facelift. Zo verdwijnen de stenen muurtjes en plantenbakken in de straat en worden de verschillende hoogteverschillen in de winkelstraat aangepakt.