Aantal coronabesmettingen in gemeente Alphen blijft toenemen: 17 in totaal

Foto: Studio Alphen / RIVM

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het coronavirus is de afgelopen 24 uur vastgesteld bij twee inwoners van de gemeente Alphen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zondag nieuwe cijfers bekendgemaakt.

In totaal is bij zeventien mensen uit de gemeente Alphen officieel het coronavirus vastgesteld. Naar alle waarschijnlijkheid ligt het werkelijke aantal coronabesmettingen hoger. Alleen mensen die mogelijk opgenomen moeten worden in het ziekenhuis, worden nog getest.

4204 besmettingen, 179 doden

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat zondag om 14.00 uur bij 4204 Nederlanders het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 537 meer dan een dag eerder. In totaal zijn 179 mensen overleden aan de ziekte, 43 in de voorbije 24 uur. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

988 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Hulpdiensten houden er rekening mee dat volgende week 500 tot 1000 coronapatiënten op de intensive care liggen. De piek wordt op 30 maart verwacht, zeggen specialisten. Het aantal genezen Nederlanders wordt niet bekendgemaakt.

Lees ook: NL-Alert verstuurd naar heel Nederland: 'Houd 1,5 meter afstand'