Aanval op wereldrecords indoorskiën en -snowboarden in Alphen tegen kinderkanker

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ski & Snowboard Xperience (S2X) gaat op 21 en 22 augustus proberen het wereldrecord indoorskiën te verbreken. Het doel is om in 24 uur tijd minstens 465 kilometer af te leggen op een rolbaan. Dat moet gebeuren met een team bestaande uit vier personen. Een zelfde snowboardrecord is er nog niet. Dat wil S2X gelijktijdig op een tweede baan gaan neerzetten.

Met de jacht op twee vermeldingen in het Guinness Book of World Records wil het Alphense bedrijf, dat sinds 2019 gevestigd zit in het voormalige pand van Wiebel Biebel, geld inzamelen voor het goede doel. De keuze is gevallen op het Prinses Máxima Fonds (kinderoncologie).

'Binnen ons bedrijf heeft kanker een grote rol heeft gespeeld. Zo is een bedrijfsleider genezen van kanker en een skileraar als kind genezen van leukemie', licht Edwin Deisting van S2X de keuze toe. 'Het lijkt ons mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen deze ziekte.'

Rolbaan buiten

Aanvankelijk had S2X het idee om een mobiele rolbaan voor het pand te plaatsen om daar mensen 24 uur lang op te laten skiën voor een goed doel, maar dat mag vanwege de coronamaatregelen niet. De gemeente Alphen aan den Rijn is bang dat daar te veel mensen op afkomen.

Toch komt er een mobiele buitenbaan. Evenals op de derde rolbaan binnen kunnen kunnen mensen daar tegen een donatie een half uur op skiën of snowboarden.