Al ruim 1000 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1: ‘Het loopt super’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Al ruim 1000 cadeaus zijn er opgehaald tijdens de actieweek voor Stichting Sintvoorieder1. Bij de vier bibliotheekvestigingen in de gemeente Alphen aan den Rijn is het een komen en gaan van mensen die presentjes komen afleveren. 'Echt fantastisch, het loopt super.'

Studio Alphen zet zich deze hele week in voor Sintvoorieder1, die cadeaus inzamelt voor kinderen die opgroeien in armoede. Op deze manier kunnen ook zij een fijn sinterklaasfeest tegemoet. 'We gingen maandag open en het gaat achter één stuk door', zegt Adrie van Zijl van Bibliotheek Rijn en Venen. De bibliotheek in het centrum van Alphen aan den Rijn is één van de inzamellocaties deze week. Een opslagruimte in de bibliotheek is woensdagmiddag al flink gevuld met cadeaus.

Puzzels, gezelschapsspellen, viltstiften en knutselpakketten, allerlei mooie cadeaus worden gebracht. 'In deze tijd, als je voor je kinderen geen cadeautjes kunt kopen met Sinterklaas, dat vind ik toch wel heel naar', zegt een mevrouw die woensdagmiddag een tas vol cadeaus komt brengen. 'Dan zegt mijn hart: kom, hupsakee, doen.'

Tot en met vrijdag

Cadeaus kunnen tot en met vrijdag 18 november worden ingeleverd bij de bibliotheken in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Elk cadeau met een maximale waarde van 25 euro is van harte welkom, voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot en met 18 jaar. Meer informatie over de actie is te vinden op www.studioalphen.nl/sint.

Studio Alphen organiseert de actieweek voor Sintvoorieder1 deze week samen met mediapartner Omroep West en een aantal andere lokale omroepen in de regio. De tussenstand van de gehele actie staat woensdagmiddag al op meer dan 13.500 cadeaus.

Lees ook: Cadeaus stromen binnen tijdens actieweek voor Sintvoorieder1