Studio Alphen live vanuit bibliotheek tijdens Sintvoorieder1 actie

Eén op de tien kinderen in de grote steden groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december.

Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Hiervoor werkt de stichting samen met verschillende maatschappelijke partners die ervoor zorgen dat de cadeau-pakketten bij de juiste kinderen terecht komen.

Bekijk de livestream

Actieweek

Studio Alphen voert samen met Omroep West, Den Haag FM, Sleutelstad, BO, Omroep Delft, Midvliet, RTV Krimpenerwaard, RTV Katwijk, RTV Gouwestad, ZFM en Feel Good Radio actie om in totaal 50.000 cadeaus in te zamelen ten behoeve van de kinderen die anders met Sinterklaas geen cadeau krijgen.

Van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november staan de uitzendingen van de omroepen in het teken van de actieweek Sintvoorieder1. Samen met de luisteraars is het doel om 50.000 cadeaus in te zamelen!

In 2022 werd ook actie gevoerd, maar met minder omroepen. De eindstand kwam toen uit op het ongelofelijke aantal van 47.459 cadeaus. Dan moeten we dit jaar met meer omroepen én jullie hulp die 50.000 cadeaus toch kunnen halen? Doe je ook mee?

Hoe kun je jouw cadeau doneren?

Help jij mee om ons einddoel te bereiken? Elk cadeau met een maximale waarde van 25 euro is van harte welkom! Voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot 18 jaar. Denk naast speelgoed voor de kleintjes ook aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan (Sinterklaas)snoepgoed; ook dat is van harte welkom.

Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 deze makkelijker verwerken tot cadeaupakketen voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die de cadeaus gaan krijgen.

Tijdens de actieweek kunnen cadeaus in de gemeente Alphen aan den Rijn ingeleverd worden bij de bibliotheken in Alphen Centrum, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk tijdens de reguliere openingstijden. 

Ben je niet in de gelegenheid om naar de bibliotheek te komen? De Fietsmaatjes haalt de cadeautjes op bij jou thuis. Bel daarvoor naar 0172-515153 of mail sint@studioalphen.nl.

Je kunt natuurlijk zelf een cadeau doneren, maar nog leuker is het om zelf een deel-actie op te zetten. Spreek je teamleden bij de sportvereniging aan, bij het koor of de volkstuin. Of bespreek het met je baas en maak er een actie in het bedrijf waar je werkt van met al je collega's! Wat is er leuker om samen met een groep mensen een doos vol cadeaus te komen doneren op een van de donatieplekken? De kans dat je nog LIVE in de uitzending komt is ook nog veel groter, dan hoort de hele regio dat jullie mee hebben gedaan aan deze actie. Zien we je snel met jouw donatie? Acties kunnen worden aangemeld via sint@studioalphen.nl.  

Radio-uitzending Studio Alphen vanuit bibliotheek

Studio Alphen voert actie door middel van een radio-uitzending vanuit onze tijdelijke studio in de bibliotheek aan de Aarkade. De presentatoren houden daar live-interviews met mensen en organisaties die cadeaus in komen leveren.

De radiostudio is tijdens deze week in het makerslab, centraal op de begane grond van de bibliotheek. Op het televisiekanaal van Studio Alphen is de radio-uitzending ook als kijk-radio te volgen. 

De uitzending en actie van Studio Alphen eindigt vrijdagmiddag om 17.00 uur. De totale opbrengst wordt om 19.00 vanuit de bibliotheek in Den Haag bekendgemaakt.

Iedereen kan van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november cadeaus doneren bij de bibliotheken in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Kijk voor de actuele openingstijden van de verschillende vestigingen op de website van Bibliotheek Rijn en Venen.

Inspiratie voor cadeaus

Vind je het lastig om te bedenken wat je wilt doneren? Hieronder vind je een inspiratielijstje:

  • 0-4 jaar: Duplo, puzzel, spel, knuffeldier, rammelaar, pop, autootje, voorleesboek, Duplo, Lego, voelboek, kleurboek, dikke kleurpotloden, eigen bestek, houten speelgoed, iets voor aan de muur.
  • 4-12 jaar: Kaartspelletjes, spellen, voetbal, springtouw, Lego, Playmobil, Barbie, plastic figuren/dieren, tasje, rugzak, schrijfspullen, gelpennen, knutselspullen, (strip)boek, iets voor in kamer.
  • 12-17 jaar: Tijdschrift, stripboek, boek, voetbal, tas, sieraden, make-up, toilettas, parfum, aftershave, deodorant, leuke gadgets, koptelefoon, muts, riem, portemonnee, sjaal, zonnebril, iets voor in kamer.

Let op; in verband met vervoer: houd de cadeaus klein tot medium van formaat.

Cadeaus hoeven niet te worden ingepakt, omdat er door Stichting Sintvoorieder1 pakketten van worden gemaakt, samen met iets lekkers en een gedicht erbij.

Lees ook: 2892 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1 tijdens actieweek van Studio Alphen