Alphenaar ontkent moord op zakenpartner uit Dreischor

Dode Ondernemingsweg Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)
Dode Ondernemingsweg Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 58-jarige Alphenaar die in de gevangenis zit omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn bij de dood van Aldrik Frik heeft tot op heden geen bekennende verklaring afgelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd aan Studio Alphen. De verdachte zit niet meer in beperkingen, waardoor hij nu bijvoorbeeld contact kan hebben met familieleden.

Het OM verdenkt de Alphenaar van moord dan wel doodslag op de 54-jarige Aldrik Frik uit Dreischor (Zeeland). Hij zit sinds eind september vast. De verdachte zou tijdens de verhoren wel verklaringen afleggen en zeggen dat hij het slachtoffer niet om het leven heeft gebracht, dat meldt mediapartner Omroep West. Op 9 januari staat de eerste pro-formazitting gepland in de zaak, de verdachte moet dan voor de rechter komen. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Frik werd in augustus dood aangetroffen in het pand van DBF Communicatie aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn. Frik en de verdachte vormden samen de directie van het bedrijf. 

Lees ook: Van moord verdachte Alphenaar blijft in gevangenis vastzitten

Politie deed lang onderzoek in en rond het bedrijfspand aan de Ondernemingsweg (foto: Studio Alphen)