Alphens bedrijf ontvangt onderscheiding ‘Best of the Best’

Foto: Jungheinrich

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het in Alphen aan den Rijn gevestigde bedrijf Jungheinrich is de winnaar van de ‘Best of the Best’, de hoogste onderscheiding bij de Red Dot Design Award. Het bedrijf biedt producten en diensten aan rondom heftrucks.

De titel ‘Best of the Best’ ging naar de Jungheinrich EFG 4-serie elektrische heftrucks. Het is de hoogste onderscheiding die wordt toegekend door de jury van de awards voor product- en industrieel ontwerp.

‘De EFG 4-serie heftrucks bewijzen dat het zelfs honderd jaar na het uitvinden van de heftruck nog steeds mogelijk is om het rijcomfort en de rijeigenschappen aanzienlijk te verbeteren’, zei de jury over de heftruck.

Rondom de bestuurder ontworpen

De jury was vooral onder de indruk van de dakstijl, mastprofielen en panoramadak van de vierwielheftruck en het goede zicht wat het biedt. ‘Voor ons staat de mens centraal in het ontwerp’, zegt Till Muhl, Head of Industrial Design bij Jungheinrich. ‘We hebben de EFG 4-serie rondom de bestuurder ontworpen en konden zo de veiligheid en prestaties van de truck maximaliseren.’

Naast de EFG 4-serie ontving ook de autonome mobiele robot (AMR) arculee M van Jungheinrich een Red Dot Award.

Lees ook: Bedrijf jaar na dramatische brand weer open: ‘Waren vijf jaar teruggeworpen in de tijd’