Alphense Boys krijgt ‘Messi-goal’ en curieus buitenspeldoelpunt om de oren

ALPHEN AAN DEN RIJN - De nummer twee van de ranglijst, Gemert, heeft Alphense Boys zondag met 2-3 verslagen. In de slotfase mochten de Alphenaren nog even hopen op een puntje maar - in tegenstelling tot de heenwedstrijd eerder dit seizoen - maakte de formatie van trainer Hein van Heek deze keer niet een achterstand van drie doelpunten goed.

De 0-1 had van Thijs van Pol had nooit mogen vallen. Er stonden vier spelers van Alphense Boys rond Van Pol heen op de rand van het strafschopgebied, maar op z'n Messi's kwam hij er doorheen en schoot de bal onberispelijk in het doel. De 0-2 was uiterst curieus. Alphense Boys kreeg een vrije trap omdat een Gemert-speler buitenspel stond. Kenneth Duah schoot de bal vanuit zijn eigen strafschopgebied naar de middencirkel, waar de vrije trap voor buitenspel dertig meter verderop genomen moest worden. Maar die bal werd halverwege de helft van Alphense Boys opgepikt door Willem de Dekker, die de bal in het lege doel schoot. De scheidsrechter oordeelde: vrije trap genomen en keurde de treffer goed.

Het bleek de beslissing in de wedstrijd. In de minuten daarvoor kreeg Alphense Boys twee goede kansen op de gelijkmaker. Wessel Meiring miste één-op-één met de keeper en Patrick Krop mikte op de lat. Tien minuten voor tijd ontsnapte Van Pol aan de buitenspelval (videobeelden wijzen uit dat het inderdaad geen buitenspel was, red.) en maakte 0-3.

Scoreverloop Alphense Boys - Gemert 2-3 (0-1): 0-1 Thijs van Pol, 0-2 Willem de Dekker, 0-3 Thijs van Pol, 1-3 Thom Nouwens (strafschop), 2-3 Thom Nouwens.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hein van Heek en Milan Stiphout (beiden Alphense Boys) terugluisteren: