Gepubliceerd op 18 Mei 2020 om 16.05 uur

Alphense Boys tegen louter profclubs in Onder 21-competitie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Excelsior, De Graafschap, FC Emmen, Roda JC, Vitesse, Willem II en PEC Zwolle worden de zeven tegenstanders van Alphense Boys in de gloednieuwe Onder 21-voetbalcompetitie volgend seizoen.

Alphense Boys is ingedeeld in Divisie 2. De hoogste afdeling is Divisie 1. Daar spelen onder anderen ADO Den Haag, Feyenoord, FC Groningen en SC Heerenveen. Onder Divisie 2 zijn nog twee afdelingen: Divisie 3 en Divisie 4.

De nieuwe Onder 21-competitie vervangt de huidige JO19-1-competities op het hoogste niveau van de A-junioren vanaf volgend seizoen. Omdat Alphense Boys dit seizoen met de JO19-1 uitkomt in de Eerste Divisie, kregen de Alphenaren een uitnodiging van de KNVB om in te stappen in de nieuwe beloftencompetitie.

Tweede Divisie amateurvoetbal

Vanuit Divisie 2 kan Alphense Boys promoveren en degraderen naar Divisie 1 en 3. Het is de bedoeling dat vanuit Divisie 1 van de Onder 21-competitie gepromoveerd kan worden naar de Tweede Divisie in het amateurvoetbal, en in theorie daaropvolgend naar de Keuken Kampioen Divisie. Uit Divisie 4 kan niet gedegradeerd worden.

Lees ook: Alphense Boys in mogelijk nieuwe Onder 21-competitie met profclubs

advertentie
 
advertentie