Alphense Boys-toptalenten Broekhuizen en Van IJzendoorn naar ADO Den Haag en Katwijk

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Nick Broekhuizen en Lars van IJzendoorn zijn niet te houden voor Alphense Boys. Broekhuizen maakt als eerstejaars A-junior de laatste weken ook zijn opwachting in het eerste elftal en blinkt keer op keer uit bij de zondaghoofdklasser. Van IJzendoorn wordt bestempeld tot een van de talentvolste centrale verdedigers in de regio en speelde woensdagavond - ondanks een veroorzaakte strafschop - een ijzersterke wedstrijd tegen Ajax A1.

Beide A-junioren wilde Alphense Boys volgend seizoen graag overhevelen naar het eerste elftal en met Broekhuizen was al een akkoord bereikt. Maar als een betaald voetbalclub zich zou melden, zou Broekhuizen alsnog mogen gaan. En die betaald voetbalclub kwam: ADO Den Haag. Daar gaat Broekhuizen eerst nog een seizoen in de A1 spelen op eredivisieniveau voordat hij de overstap maakt naar de senioren. Van IJzendoorn tekent bij regerend amateurlandskampioen Katwijk.

'Ik ben heel trots op mijn overstap', reageert Broekhuizen. Na twee proeftrainingen was ADO overtuigd. 'Ik heb nog nagedacht om het eerste seizoen verhuurd te worden aan Alphense Boys, maar ik heb er toch voor gekozen om naar ADO Den Haag te gaan. Ik wil iedere week wedstrijden zoals deze - tegen clubs als Ajax - spelen.' Broekhuizen voetbalde woensdagavond met Alphense Boys A1 in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Ajax A1. In blessuretijd verloor Alphense Boys.

Spelerscarrousel Alphense Boys

Nieuw: Joey Lauhouh (FC Rijnvogels), Kelvin Maynard (Quick Boys), Kasper Michel (Noordwijk), Cem Sahin (Quick Boys), Kees 'Pier' Tol (Spijkenisse), Jessie Vink (Katwijk).

Nieuw (eigen jeugd): n.n.b.

Blijven: Mike BavelaarNiklas BlesgraafKenneth DuahThijs HoogenboomTim van der LindenLilinho MartinsWessel MeiringArjan OuwendijkMilan StiphoutBas van Zoest.

Weg: Nick Broekhuizen (ADO Den Haag), Patrick Krop (stopt), Thom Nouwens (ARC), Lars van IJzendoorn (Katwijk).