Alphense Boys voetbalt MSC Meppel van de mat

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met maar liefst 8-1 heeft Alphense Boys zaterdagavond gewonnen van MSC Meppel. Na tien minuten stond het al 2-0, in de laatste vijf minuten van de eerste helft scoorde Alphense Boys nog drie maal en vlak na rust was de stand 7-0.

'De instelling was goed, we zetten de tegenstander goed vast en veroverden steeds binnen vijf seconden de bal. We hielden geduld, lieten de tegenstander achter de bal aan rennen en speelden hen stuk', analyseert trainer Hein van Heek. Eerder dit seizoen verloor Alphense Boys nog van MSC Meppel.

Afdelingstopscorer Kees 'Pier' Tol, die na dit seizoen vertrekt naar Go Ahead Kampen, maakte vier doelpunten. Het is alweer zijn derde hattrick van het seizoen. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd was van Jessie Vink, die de bal van dertig meter afstand in de kruising schoot. A-junior Frank van den Hoorn maakte zijn competitiedebuut.

Scoreverloop Alphense Boys - MSC Meppel 8-1 (5-0): 1-0 Kees Tol, 2-0 Kees Tol, 3-0 Cem Sahin, 4-0 Jessie Vink, 5-0 Kees Tol, 6-0 Lilinho Martins, 7-0 Kees Tol (strafschop), 8-0 Thijs Hoogenboom, 8-1 Matthijs Verheul.

Hieronder zijn de interviews met Hein van Heek, Kees Tol en Frank van den Hoorn te beluisteren.