Alphense Lizzy de Greef debuteert op Australian Open

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Rolstoeltennisster Lizzy de Greef maakt dinsdag haar debuut op de Australian Open. De 19-jarige Alphense neemt het in de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi op tegen Yui Kamiji. Ze komt ook in actie tijdens het dubbelspel. Samen met Aniek van Koot speelt ze tegen Diede de Groot en Jiske Griffioen.

Afgelopen week speelde De Greef ook de Melbourne Wheelchair Open. Ze won in de eerste ronde van de Franse Zoe Maras, maar werd in de tweede ronde door de Britse Lucy Shuker uitgeschakeld. Haar tegenspeelster Kamiji is de nummer twee van de wereld en verloor in de finale van Diede de Groot. De 27-jarige Woerdense is de nummer één van de wereld en traint net als De Greef bij de Alphense tennisvereniging Nieuwe Sloot.

De Greef reeg vorig jaar de prijzen aaneen. Ze won haar eerste ITF 3- en ITF 2-toernooien. Tijdens de Catalonia Open in Barcelona pakte de 19-jarige rolstoeltennisster uit Alphen ook haar eerste ITF 1-titel. Daarnaast speelde ze op de Doubles Masters met Aniek van Koot. Als kers op de taart bekroonde ze het jaar 2023 met haar eerste deelname aan een Grand Slam, de US Open.

Lees ook: Alphense rolstoeltennisster Lizzy de Greef (19) wint Catalonia Open