Alphense tafeltennisclub dupe van vuurwerkvandalisme: ‘Wie helpt ons uit de brand?’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op oudejaarsavond heeft korte tijd brand gewoed in de gymzaal aan de Marsdiep. De brand ontstond doordat vuurwerk door een vernield raam naar binnen werd gegooid. Als gevolg van dit vandalisme kan tafeltennisvereniging ATTC de komende maand geen trainingen verzorgen en competitiewedstrijden spelen in de zaal.

De clubruimte van ATTC is er nog veel erger aan toe en kan de komende maanden niet worden gebruikt, laat de Alphense tafeltennisvereniging weten. Deze ruimte moet vrijwel volledig opnieuw worden ingericht. De club spreekt van geluk dat de brandweer er snel bij was: 'anders waren de gevolgen niet te overzien geweest'.

De schade is niet beperkt tot de clubruimte. Experts hebben vastgesteld dat ook in de gymzaal en kleedkamers rookschade is. De gevolgschade is dan ook voor zowel de gemeente als ATTC niet misselijk.

Vreselijk triest, maar gelukkig betreft het alleen maar materiële schade - René Honig, voorzitter ATTC

'Het is vreselijk triest, maar we zijn een vitale club dus ook dit komen we met hulp van onze leden wel weer te boven. Gelukkig betreft het alleen maar materiële schade', zegt René Honig, voorzitter van de vereniging. De clubruimte is grotendeels door leden van ATTC gebouwd en ingericht. 'Helaas krijgen we lang niet alles vergoed door de verzekering. We zijn dan ook op zoek naar lokale partijen die iets voor ons zouden kunnen betekenen. Wie helpt ons uit de brand?'

Omdat de club graag weer snel een balletje wil slaan, overlegt zij met de gemeente om te kijken of de club tijdelijk gebruik kan maken van een andere sportzaal. De geplande nieuwjaarsbijeenkomst van ATTC kan elders worden gehouden. Korfbalvereniging Tempo stelt zijn nieuwe clubhuis ter beschikking. 'Fantastisch dat ze dit doen', klinkt Honig dankbaar.

'Wees sportief, meld je'

Wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) van sport heeft geen goed woord over voor het vandalisme. 'We konden dit jaar oud en nieuw weer echt vieren. Dat hebben we ook gedaan samen met elkaar. Heel treurig is het dan dat er mensen zijn die het niet kunnen laten om eigendom van anderen te vernielen', aldus Schotanus.

De wethouder benadrukt dat deze vernielingen zowel de tafeltennisvereniging als de gemeenschap veel geld kost. 'En het ontneemt voor een langere periode sportplezier voor de leden van de vereniging. Het is misschien goed daar over na te denken als je denkt dat je iets leuks of iets stoers van plan bent te doen. En wees sportief, als je het vuurwerk hebt gegooid, meld je dan bij ons.'