Gepubliceerd op 24 Maart 2020 om 17.08 uur

Alphense voedselbankklanten krijgen geld voor eten en drinken

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De 200 klanten van de voedselbank in Alphen aan den Rijn krijgen een geldbedrag om de komende twee weken eten en drinken te kopen. Volgens burgemeester Liesbeth Spies (CDA) bleek het voor de voedselbank, gemeente en supermarkteigenaren te kort dag om vanaf deze week voedselpakketten te verstrekken.

De gemeente Alphen willigt daarop het verzoek van de voedselbank in om geld beschikbaar te stellen. Per week krijgt de voedselbank 5000 euro van de gemeente Alphen, om vervolgens te verstrekken aan hun klanten. Alleenstaanden krijgen 20 euro per week, meerpersoonshuishoudens 35 euro per week.

Voedselbank dicht

Vorige week maakte de voedselbank bekend vanwege het coronavirus te stoppen met het uitdelen van eten en drinken. De voedselaanvoer is met ongeveer 70 procent teruggelopen omdat er geen supermarktacties meer gehouden kunnen worden en het regionale distributiecentrum in Den Haag gesloten is.

Daarnaast maakt 80 procent van de voedselbankvrijwilligers deel uit van de risicogroep en meent de stichting dat zij de gezondheid van hun klanten in toenemende mate niet langer kan garanderen. De Alphense voedselbank bekeek eerder nog de mogelijkheid om de pakketten te gaan bezorgen, maar ook dat is van de baan.

Lees ook: Alphense voedselbank stopt na deze week met uitdelen

advertentie
 
advertentie