Alphia met gelijkspel coronastop in: ‘Verwacht pas in 2021 weer te voetballen’

ALPHEN AAN DEN RIJN - De inhaalwedstrijd tussen Sporting Leiden en Alphia (3e Klasse A) is naar nu blijkt de laatste voetbalwedstrijd die gespeeld is voor de gedwongen coronastop van minimaal vier weken. Op het moment dat premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge nog bezig zijn met hun persconferentie over de coronamaatregelen, wordt in Leiden afgetrapt voor deze voetbalwedstrijd.

'Helaas, het wordt afwachten wanneer we weer kunnen beginnen', sipt Alphia-aanvoerder Daniël Buijnink. Zelf houdt de verdediger annex middenvelder er rekening mee dat er voor de winterstop niet meer wordt gevoetbald. 'Ik verwacht dat wij pas in 2021 weer voetballen.'Trainer Angelo Leverock verwacht dat ook. 'Wij moeten nu vier weken stilzitten. Het is maar de vraag of je dan in december moet beginnen, want na die vier weken heb je in ieder geval twee weken nodig om weer wedstrijdfit te worden.'

Leverock mag blijven trainen met zijn spelers, maar ziet dat niet zitten. 'Trainen mag in groepjes van vier personen inclusief de trainer. Wij hebben een selectie van achttien spelers, dus dat wordt helemaal niks.' Voor Buijnink zit er niets anders op dan zijn conditie op peil te houden. 'Ik loop wel hard, maar op een gegeven moment ben je daar ook klaar mee. Dan wil je voetballen en is het moeilijk om die motivatie te vinden.'

Alphia snijdt zichzelf in de vingers

Aanvankelijk had Sporting Leiden - Alphia anderhalve week geleden afgewerkt moeten worden, maar vanwege meerdere coronabesmettingen aan de kant van Sporting Leiden werd de wedstrijd afgelast. Voetbalbond KNVB schrijft voor dat duels die vanwege corona niet doorgaan, anderhalve week later - midweeks - moeten worden ingehaald.

Na een saaie eerste helft kwam Alphia dinsdagavond aan het begin van het tweede bedrijf op voorsprong. Marwan Fennich schoof de bal in de hoek. Uit de enige kans die Sporting Leiden kreeg, werd gescoord. Alphia miste grote kansen op een tweede treffer. Jake van Rijk trof de paal en Justin Filipo schoot van dichtbij huizenhoog over.

Alphia verzuimt om de tweede plek op de ranglijst in te nemen. Bij winst was Alphia op drie punten van lijstaanvoerder DWO gekomen. Nu blijven de oranjehemden uit Alphen aan den Rijn steken op zeven punten uit vier wedstrijden. Alphia gaat de coronastop in als nummer vijf van de ranglijst.

Scoreverloop Sporting Leiden - Alphia 1-1 (0-0): 0-1 Marwan Fennich, 1-1 Soufiane Boukhidous.