ARC, Alphense Boys en andere eerste elftallen hervatten voetbaltrainingen

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee maanden lang zaten de sportaccommodaties op slot voor de amateurvoetballers van de clubs uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Maar sinds maandag mogen ze weer een balletje trappen. Zij het op anderhalve meter afstand van elkaar.

'De voetbalconditie is gezakt tot ongeveer 70 procent. Met de trainingen die ze nu krijgen wordt dat 80 tot 90 procent. En die laatste 10 procent, daar kun je voor trainen wat je wil maar dat gebeurt alleen in wedstrijden', rekent ARC-trainer Mark Evers voor. 'We mogen geen partijspel doen, dus het zal blijven bij pass-, trap en afwerkoefeningen', aldus Alphense Boys-collega Hein van Heek.

En de spelers, die zijn maar wat blij dat ze weer mogen. 'Heerlijk om weer te voetballen. Het is een tijd geleden', zegt ARC'er Tren Drexhage. 'Het goed om de jongens weer te zien en op deze manier het seizoen nog enigszins kan afsluiten', voegt Milan Stiphout van Alphense Boys toe. Want de competities, die zijn in maart beëindigd voor dit seizoen.