Gepubliceerd op 01 April 2020 om 21.38 uur

Berusting over voortijdige afsluiting amateurvoetbalseizoen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Er heerst berusting bij voetballers, trainers en bestuursleden van de clubs uit de gemeente Alphen aan den Rijn. De KNVB maakte dinsdagavond bekend het amateurvoetbalseizoen per direct te beëindigen vanwege de coronacrisis. Niemand is kampioen, niemand degradeert.

'Wie bovenaan stond en kans maakte op het kampioenschap is zuur, wie onderaan stond niet. You win some, you lose some. Het is geen verrassing, er is geen verbazing of ongeloof, eerder een bevestiging', zegt ARC-voorzitter Irma Ligtvoet. Koudekerk-trainer Ronald Rosdorff en Floreant-aanvoerder Bart van Herk delen die mening. 'Het is de beste beslissing.'

Voor voetbalclubs betekent dit een grote financiële strop. De voorjaarsmaanden zijn extreem belangrijk voor kantine-inkomsten die moeten zorgen voor een sluitende begroting. Zij hopen op een huurregeling met de gemeente Alphen, dat leden hun contributie blijven betalen en dat sponsors niet afhaken.

Geen kampioenschap, geen afscheidsfeest

Floreant was de belangrijkste gegadigde van de clubs uit de gemeente Alphen om met het eerste elftal kampioen te worden. Het vlaggenschip stond bovenaan in de 4e Klasse C. 'Ik had de hoop dat de KNVB de huidige stand als eindstand had gebruikt, dan waren we gepromoveerd. Maar de huidige problemen zijn zo groot, dat we ons hier niet druk over mogen maken. Ik heb er vrede mee', aldus Van Herk.

'Ik had me een ander afscheid van mijn trainerscarrière voorgesteld', zegt Rosdorff, die na dertig seizoenen stopt als trainer. 'Met Koudekerk hadden we via de nacompetitie nog kunnen promoveren, alles lag nog open. Maar we zullen het nooit weten. Het wordt een afscheid dat ik nooit zal vergeten.' Daarentegen mag ARC zich vermoedelijk opnieuw opmaken voor deelname aan de grote KNVB Beker, met alle profclubs. 'Daar gaan wij eerlijk gezegd wel vanuit', zegt Ligtvoet.

advertentie
 
advertentie