ARC - Alphense Boys in 2021? KNVB inventariseert bij zondagclubs

ALPHEN AAN DEN RIJN - De KNVB gaat landelijk inventariseren welke voetbalclubs willen overstappen van het zondag- naar zaterdagvoetbal. Tijdens een vergadering waar alle hoofdklassevoetbalclubs in Nederland deze maand voor waren uitgenodigd, is gesproken over verenigingen eenmalig de kans geven om op hetzelfde niveau in te stappen op zaterdag.

Alphense Boys is groot voorstander van dit voorstel. Als de mogelijkheid zich voordoet, zullen de Alphenaren overstappen naar het zaterdagvoetbal. Voetballen de eerste elftallen van Alphense Boys en ARC na volgend seizoen allebei nog steeds op hoofdklasseniveau, dan zal deze Alphense derby voor het eerst in competitieverband gespeeld kunnen worden in het seizoen 2021-2022.

Komend najaar wil de voetbalbond knopen doorhakken. Een ouder plan om weekendvoetbal te introduceren, namelijk om de zaterdag- en zondaghoofdklassen met elkaar te mixen, is op dit moment niet actueel. 'Wij zijn op dit moment niet voornemens om competities samen te voegen', zegt een woordvoerder van de KNVB daarover.